Tuntikirjaus

Toimihenkilö, unohda työnhaku! – Maximuksella tiedetään, missä juuri sinun osaamisesi on kullanarvoista

Töitä vailla olevien ammattilaisten määrä pysyy vakiona, vaikka muutaman vuoden takaisen talouskasvun ansiosta työnantajatahot ovat lisääntyneet. Mikä avuksi rakennusalan tehottomaan rekrytointiin? Kysyntää ja tarjontaa on, mutta ne eivät kohtaa Kun työntekijä ja työnantaja eivät löydä toisiaan, tilanne on molemmin puolin hankala. Ammattilaiset päätyvät hakemaan uutta pestiä pelkän työpaikkakuvauksen perusteella ja työnantaja puolestaan joutuu tekemään haastatteluvalinnat […]
katso lisää

Töitä vailla olevien ammattilaisten määrä pysyy vakiona, vaikka muutaman vuoden takaisen talouskasvun ansiosta työnantajatahot ovat lisääntyneet. Mikä avuksi rakennusalan tehottomaan rekrytointiin?

Kysyntää ja tarjontaa on, mutta ne eivät kohtaa

Kun työntekijä ja työnantaja eivät löydä toisiaan, tilanne on molemmin puolin hankala. Ammattilaiset päätyvät hakemaan uutta pestiä pelkän työpaikkakuvauksen perusteella ja työnantaja puolestaan joutuu tekemään haastatteluvalinnat pelkkien hakemusten perusteella. Hyvä muurari ei välttämättä ole syntyjään runosielu, jolloin työhakemuksen rooli rekrytointiprosessissa on käytännössä merkityksetön.

-      Julkisen haun kautta työnantajia lähestyvät tekijät joutuvat väistämättä kilpailuasetelmaan kymmenien muiden hakijoiden kanssa. Hyvällä tuurilla pesti saattaa osua omalle kohdalle, mutta tyypillisesti ammattilainen odottaa tietämättömänä vastausta viikkotolkulla tai ei saa sitä koskaan, Maximuksella rekrytoijana työskentelevä Tommi Kerajärvi harmittelee.

Maximus työntekijöiden asialla jo 16 vuotta

Kukapa ammattilainen ei haluaisi tehdä työtä, jossa on hyvä sen sijaan, että tekisi työtä jota sattuu saamaan? Sen lisäksi, että Tommi pyrkii sijoittaa oikeat henkilöt oikeisiin työpaikkoihin, hänen ensisijainen tavoitteensa on löytää työntekijän henkilökohtaisia toiveita vastaava työnantaja.

-      Teen parhaani helpottaakseni potentiaalisten tekijöiden työllistymisprosessia ja ennen kaikkea madaltaakseni heidän kynnystään hakea. Minun kauttani henkilö saattaa keskustella rekrytoivan tahon kanssa saman pöydän ääressä jo viikon sisällä, tietäen koko ajan missä mennään. Sen lisäksi minulle on tärkeää, että työntekijä viihtyy uudessa pestissään, Tommi kertoo.

Käytännössä Tommin tehtävä on toimia linkkinä asiakasyritysten ja työnhakijoiden välillä. Hän tuntee molemmat osapuolet läpikotaisin, minkä ansiosta hakuprosessi saadaan vietyä maaliin vain yhdellä haulla.

-      Meillä riittää asiakkaita jokaisen työntekijän mieltymyksiin: on julkista sektoria, kaupunkia, pörssiyhtiötä, perheyritystä jne. Katson hakijan kanssa yhdessä, missä hän viihtyisi parhaiten. Mikäli työntekijä on avoin erilaisille työtehtäville, pystyn räätälöimään hänelle sopivan pestin vielä laajemmalla repertuaarilla, Tommi innostuu.

Tommin päätavoitteena on aina onnistunut rekrytointi: Hän hoitaa työntekijän asioita, sopii aikatauluja ja huolehtii jälkityytyväisyydestä. Mikä tärkeintä, mies tekee työtään täydellä sydämellä.

-      Haluan tutustua hakijoihin ja oppia ymmärtämään heitä. Pystyn löytämään heistä sellaisia ominaisuuksia, joista hän ei välttämättä ole itsekään ollut tietoinen. Ei ole sen palkitsevampaa tunnetta, kun ihmisen auttaminen uudelle uralle ja uuteen elämänvaiheeseen, jossa hän voi elää onnellisena, Tommi kiteyttää.

Rakennusalan parhaat tekijät

Etsitään yhdessä tekijä yrityksellesi. Ota meihin yhteyttä oheisella lomakkeella tai ota yhteyttä suoraan yhteyshenkilöösi.
yhteystiedot
crossmenuarrow-downarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram